2012. december 1., szombat

2013 elején jöhet az Apple tévéje


Régóta lehet hallani pletykákat arról, hogy az Apple-nél a tévégyártás lesz a következő nagy dobás, a korábbi, homályos, és kevésbé megbízható információk után azonban egyre több a konkrétum.

Üzleti és stratégiai jelek is arra utalnak: jön a tévé

Nyílt titokként van jelen a piacon a hír, hogy jövőre újabb taggal bővül az almás kütyük családja, szupertévét dob piacra az Apple. Ugyan az óriáscég még nem nyilatkozott ezzel kapcsolatban, vannak azért biztos jelek, komoly piaci elemzők nap nap után kész tényként emlegetik a közelgő bejelentést, tengeren túli kábel-, és internetszolgáltatók pedig hálózatbővítésekről, felmérésekről számolnak be, melyek az új eszközt készítenék elő. Sőt, olyan hírek is szárnyra kaptak, miszerint a próbagyártás már el is indult. A Wall Street Journal már tavaly decemberben megjelentetett egy cikket az Apple médiacégekkel való tárgyalásairól, s ők már akkor a tévégyártás előkészítését valószínűsítették.
  Stratégiailag sem lenne meglepő, ha 2013-ban elindulna a sorozatgyártás és a piacra dobás, az eddigi megjelenési adatokat nézve az új termék bevezetése a legutóbbi eszköz hanyatlásakor aktuális. Az iPhone gyengülésekor éppen időben jött az iPad, a jövő év elejére pedig, mikorra a táblagép miatti lelkesedés alábbhagy… jöhet a tévé.

Van kockázat, de nagy lehet a siker

Nem minden kockázat nélküli az új piacra való betörési szándék, hiszen a mobiltelefonnal vagy az mp3-lejátszóval ellentétben a tévéjét nem cseréli le egy átlagember havonta, sőt évente sem. Persze van ok a bizakodásra, hiszen rengeteg az új eszköz tele lesz jobbnál jobb szolgáltatásokkal, és az a stabil vásárlóközönség sem elhanyagolható létszámú, akinek minden kell, ami almás. Az Apple-nél is nagy sikerben bíznak, erre enged következtetni az, hogy a cég termékeinek összeszerelését végző Foxconn nem régiben 1,6 millió dollár értékben vásárolt fel gyárakat a meglehetősen nehéz anyagi helyzetben lévő Sharptól, amelynek sorsáról a tech-ERCS itt írt. Egyértelműnek tűnik, hogy bár a formatervezés sem lesz utolsó, ebben biztosak lehetünk, a készüléknek inkább szolgáltatásaiban kell többet nyújtania versenytársainál, s erre úgy tűnik, meg is találták a megoldást. Korábbi, Apple TV nevű termékük nem aratott nagy sikert, ez gyakorlatilag egy set-top box, most azonban forradalmian új terveik vannak.



Minden téren újítások

Az Apple versenybe szállna a kábelszolgáltatókkal is, a nagy újdonság az lenne, hogy  a csatornákat –pontosabban azok stream-jeit- egyesével lehetne vásárolni, mint az egyes app-eket az iTunes-on. Így minden felhasználó személyre szabhatná a kínálatot. A visszajátszás, megállítás és újranézés persze alapszolgáltatás lenne, bár a közvetítési jogok sorsa egyelőre még nem tisztázott.
A vezérlésre több lehetőség is nyílna, a korábban használt iPhone-os távkapcsoló megoldást az új készülék is megörökölné, de akár hanggal, a Siri rendszer segítségével is válthatnánk csatornát, hangerőt. A csúcsok csúcsa pedig nem lenne más a hírek szerint, mint egy beépített játékkonzol, ami az X-BOX Kinect-hez hasonlóan mozgásérzékelőkkel működne. Az Apple cég sokszor cáfolta már, hogy tervei között szerepelne belépni a játékkonzol-gyártásba, ennek ellenére érdekes tény, hogy Tim Cook-ot, a cég vezetőjét egyre többet látni a Valve nevű online játékáruház vezetőivel tárgyalni. 

Forrás: http://index.hu/tech/2012/11/24/forradalmi_lehet_az_apple_teveje/



1 megjegyzés:

  1. Tippelhetek?
    - A televíziózás forradalma!!!
    - Forradalmi külső, ilyen tv-t senki nem tervezett még, spirál-csonkoltgúla hajlásszögekkel kerekített csücskökkel és forradalmian egyenes szélekkel, ami természetesen VILÁGSZABADALOM
    - 300.000.- alapár, de ezen csak a monoszkóp megy
    - 6 hónap garancia, de plusz 100.000-ért 12 (13. hónapban kuka, vagy alaplap csere 170.000)
    - A készülék mögül is tűéles kép!!!
    - Csak iTunes-ról tud műsort adni
    - Földi adást nem vesz, ez nem az őskor, ha antennát akarsz csatlakoztatni, rádhívja az NMHH-t és a NAV-ot
    - Követi a mozgásod a szobában, és természetesen rögzíti is a tévézési szokásokat
    - Random videót készít rólad
    - A facebookon élőben követhetik barátaid mit nézel, ezentúl nincs mellébeszélés, hogy nem nézed a barátok köztöt
    - Ha írott/másolt DVD-t érzékel, álmodban párnát szorít az arcodra, és kivégzi a háziállataidat
    - Gorilla üveg

    VálaszTörlés